Ahdistaako? Stressiä?

Psyykkinen jaksaminen

Mietitkö masennusta tai ahdistusta? Tai oletko muuten huolissasi omasta jaksamisesta? Tuntuuko, että arjen kuormitus on liikaa, stressi vie voimat, etkä ehdi palautua riittävästi? Vai pyöritkö sängyssä yöstä toiseen etsien kauan sitten kadonneita yöunia?

Vastaanotollani saat ammattilaisen apua mieltä kuormittavien asioiden käsittelyyn. Ota rohkeasti yhteyttä, vaikka et olisikaan varma mistä lähteä liikkeelle. Yhdessä keskustellen pääsemme varmasi eteenpäin.

Moni pohtii ovatko omat ongelmat ylipäätään sellaisia, joiden kanssa olisi parempi vain sinnitellä ja luovia arjessa eteenpäin. On totta, että mielialan vaihtelu, stressi ja satunnaiset unettomat yöt ovat osa normaalia elämää. Kukaan meistä ei ole aina onnellinen ja tyytyväinen, eikä siihen kannata pyrkiäkään. Ilman haasteita emme edes osaisi arvostaa hyviä asioita elämässämme. Jos koet kuitenkin toistuvaa mielialan laskua, masentuneisuutta tai ahdistusta tai huomaat, ettet selviydy arjen tilanteista yhtä hyvin kuin aiemmin, on hyvä hakeutua avun pariin.

Sopiva määrä stressiäkin on tarpeen, sillä se auttaa meitä toimimaan ja tekemään asioita. Pitkään jatkuva, yhtäjaksoinen stressi ei ole kuitenkaan kenellekään hyvästä, vaan vaikuttaa kielteisesti hyvinvointiimme, terveyteemme ja sosiaaliseen elämään. Stressin vaikutukset voivat näkyä myös kehollisina reaktioina, kuten ruuansulatuksen ongelmina, univaikeuksina tai seksuaalisena haluttomuutena. Jos koet, että kaipaat tukea stressin hallintaan tai palautumisen vahvistamiseen, autan sinua mielelläni omalla osaamisellani.